Kalkulačka pro výpočet BMI

0 Comments

Máte nadváhu nebo již obezitu? V prvé řadě je důležité vědět, kolik vlastně chcete nebo potřebujete zhubnout. Pak se dá přizpůsobit potažmo nastavit ta správná dieta. A věděli jste, že se v podstatě nemusí jednat ani o dietu v pravém slova smyslu? Stačí nahradit sacharidy bílkovinami a proteiny a budete hubnout raz dva. Půjde to skoro samo! Přitom budete jíst několik jídel denně a to výživných a nutričně vyvážených. Taková dieta by se přeci líbila každému, no nemyslíte?

Slečna běh

Začneme hezky po pořádku. Nejprve tedy musíme zjistit, zdali jsme obézní nebo máme jen mírnou nadváhu, či jsme dokonce ještě v normě, ale přejeme si pár kilo shodit, protože se dobře necítíme.

Chcete znát svůj výsledek? Výpočet prozradí BMI kalkulačka.

Ta určí výpočet tělesné hmotnosti. Tento index je číslo, které následně porovnáte s tabulkou a dozvíte se, jak na tom jste. Zadává se samozřejmě pohlaví, aktuální osobní váha, výška postavy a rok narození. Jakmile parametry zadáte, ihned uvidíte výsledek! Pak můžeme začít jednat.

Podobné kalkulačky na internetu jsou vždy jen pouze orientační. Nemusí vám přesně sdělit výsledek, proto berte ukazatele jako čísla, která vám mají pomoci se lépe zorientovat, ale výsledky se mohou trochu lišit.

sporto na břehu moř

A jaká čísla to budou? Například pod 18,5 je podvýživa neboli podváha. Od 18,5 až po číslo 25 je ideální váha. Nad číslo 25 až po číslo 30 je nadváha. Mezi 30 a 40 je obezita, to už znamená i zdravotní problémy. A nad 40 je těžká obezita, která si vyžaduje chirurgický zákrok nebo pomoc odborníka a výživového specialisty.

Kalkulačka sama hned zjistí výsledek po zadání parametrů. Nemusíte tedy nic složitě přepočítávat.

Pokud chcete zhubnout a stále se trápíte s nějakými dietami, které nefungují, můžete se obrátit na keto dietu neboli proteinovou. Ta má za úkol dostat naše tělo do přirozeného stavu ketózy, kdy začne samo spalovat uložené tuky. Z jídelníčku vyřadíte sacharidy a nahradíte je bílkovinami. Jídelníček si můžete objednat na několik týdnů dopředu.