Co dělat když se stěhujete?

0 Comments

Nejdůležitější je připravit si velké množství krabic, díky nimž budete mít ve všech zabalených věcech přehled. Krabice jednoduše seženete ve specializovaných obchodech, či si kupte už použité za podstatně nižší cenu. Krabice nejlépe popište nesmývatelnou fixou a dostatečně velkými písmeny. Na krabici označte vrchní víko, aby nedošlo k poškození během přepravy. Zvlášť umístěte křehké věci, které nejlépe obalte papírovými utěrkami, novinami či textilií a krabici označte tak, aby bylo ihned patrné, že se jedná o krabici, která potřebuje citlivější zacházení. Důležité je také všechny věci roztřídit a promyslet, zda je budete v novém bytě potřebovat. Pamatujte, že čím pečlivěji krabice zabalíte, tím pro vás bude jednoduší se v novém bytě zabydlet.

krabice s nápisem

Co dělat poté Odnesto co už máte věci přestěhované v novém bytě? Je zapotřebí dodržovat několik zásad, aby šlo vybalování co nejrychleji a nejpohodlněji. Nejprve krabice odneseme do pokojů, kam vybalované věci budou patřit. Rozšíříte tak prostor kolem sebe a nebudete složitě hledat mezi všemi krabicemi tu správnou. Začněte s krabicemi, kde jsou velké, podstatné věci a zakončete krabicemi s dekorací a drobnostmi. Vybalujte postupně od největších prostorů až po ty nejmenší. Nespěchejte. Vybalování může být náročné a proto je potřeba si na tuto činnost vymezit dostatek času. Prázdné krabice opět složte je, a buďto je můžete vhodit do patřičných kontejnerů nebo je prodat ve výkupních centrech. Dáte tak krabici druhý život a to přece stojí za to.

vybalování krabice

Pokud se stěhujete do většího bytu, je možné, že se nový byt může zdát poněkud prázdný. Nepříliš velká místa můžete zaplnit dekoracemi, obrazy či rostlinami, které váš nový byt zútulní a vytvoří z něj příjemnější místo.

Pokud jste si dopředu jistí, že sami stěhování nezvládnete, poproste vaše přátele či firmu, která se stěhováním zabývá.